Tekst Cindy van Raam
Foto Wim van Beek

Het overkomt iedereen weleens: na een geslaagde zomervakantie ontdek je op je eerste werkdag dat je het Windows-wachtwoord van je werkomgeving bent vergeten. Vanaf deze zomer is het mogelijk om snel én gemakkelijk zelf een nieuw wachtwoord aan te vragen. Haroen Sadiekkhan, teammanager Servicedesk, blikt terug op de livegang.

‘De mogelijkheid om zelf je wachtwoord te resetten (onderdeel van het programma Gebruiker Centraal) is positief ontvangen’, vertelt Haroen. ‘We hebben de Service-info app ingezet om de gebruiker te informeren. Een e-mail sturen over het zelf resetten van een wachtwoord komt natuurlijk niet goed over als je het wachtwoord vergeten bent. Een week voor het einde van de vakantieperiode ging de nieuwe werkwijze in. Zo konden medewerkers die al aan het werk waren andere medewerkers informeren en helpen.’

Hoe werkt het?

  • Stuur via BlackBerry Work op je telefoon of iPad een mailtje naar de Servicedesk.
  • Vervolgens ontvang je een tijdelijk wachtwoord in je mailbox in Black Berry Work.
  • Je kunt dit tijdelijke wachtwoord gebruiken om in te loggen in je werkomgeving.
  • Hier kun je gelijk zelf een nieuw persoonlijk wachtwoord kiezen.

Lage drempel voor de gebruiker

Zelf een wachtwoord resetten is makkelijker dan een aanvraag indienen bij een ICT-coördinator. De tijd voordat een gebruiker een nieuw wachtwoord krijgt is zo’n 15 minuten. Bij drukte kan dit oplopen tot 30 minuten. Het aantal aanvragen is sinds de livegang enorm toegenomen.

‘Vanuit het programma Gebruiker Centraal zijn we bezig het proces voor het pc wachtwoord helemaal te automatiseren zodat de helpdesk daar niet meer aan te pas hoeft te komen. Het doel is dit voor december gereed te hebben.’ Haroen is positief over het programma Gebruiker Centraal: ‘Een programma dat echt is afgestemd op de gebruiker. Zelf ben ik natuurlijk ook een van de 40.000 gebruikers.’

Vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk van SSC-ICT. Onze collega’s helpen je graag verder. Op onze website kun je terecht voor handleidingen, veel gestelde vragen en handige links.

Haroen-Sadiekkhan