Ruim vier jaar heb ik met ontzettend veel plezier leiding gegeven aan de opbouw en eenwording van (de dienstverlening van) SSC-ICT.

Er zijn nog steeds diverse uitdagingen, maar ik geloof dat we op de goede weg zitten en ben trots op de in die periode bereikte resultaten: het ODC Rijswijk, DWR Next, het Mobile Only concept van Rijnstraat 8, doorontwikkelde applicaties zoals Digidoc/Just en Leonardo en de fusie tussen J&V-IT, BZ-IT en SSC-ICT Haaglanden, om maar enkele van die resultaten te noemen.

Met het financieel kader voor 2019 en het lopende verbeterprogramma worden de eerste resultaten voorwaarts geboekt, en met het eindrapport van KPMG dat binnenkort verschijnt, kan een verdere impuls worden gegeven aan kwalitatieve en toekomstvaste dienstverlening. Daarmee treedt een nieuwe fase in de ontwikkeling van SSC-ICT in.

Dit voelt als een natuurlijk moment om afscheid te nemen als directeur van SSC-ICT en ik ga daarom per 1 mei a.s. het stokje overdragen. Ik kijk terug op een hele boeiende, intensieve periode waarin ik met ontzettend veel betrokken en kundige mensen heb mogen samenwerken, zowel binnen als buiten SSC-ICT. En die allemaal gemeen hebben dat ze een succes willen maken van SSC-ICT. En terecht, want de organisatie is van groot belang voor het functioneren van de rijksdienst en de 7 klantministeries met ruim 40.000 rijksambtenaren in het bijzonder.

Sylvia Bronmans