Voor SSC-ICT was 2016 een jaar van versterking, verdere ontwikkeling en verandering. We hebben verbeterslagen gemaakt op de 4 invalshoeken: dienstverlening, techniek, processen en organisatie.

Grote projecten en programma’s hebben we voorbereid en met succes uitgevoerd, zoals de ICT-infrastructuur voor het Europees voorzitterschap, het rijksverzamelkantoor Rijnstraat 8, iDiplomatie en de ontwikkeling van DWR Next. De inrichting en het gebruik van ons overheidsdatacenter (ODC), een van de 4 ODC’s van de Rijksoverheid, is uitgebreid. Er worden inmiddels vele applicaties  gehost en er zijn diverse migraties naar het ODC geweest.

In 2016 hebben wij en onze klanten last gehad van een aantal grote verstoringen. Hoewel de dienstverlening op het afgesproken niveau is geleverd, werken we hard aan verdere verbetering en afstemming op de klantverwachtingen.

Voor onze organisatie was 2016 een jaar met grote veranderingen. De organisatie indeling van SSC-ICT over de 2 vestigingen is gefaseerd overgegaan in een servicegerichte nieuwe divisie- en organisatiestructuur. Eind 2016 hebben we de plaatsing en matching van managers en medewerkers in de nieuwe structuur afgerond. Tot het einde van 2017 zijn we nog op 2 locaties gehuisvest.

In 2017 werken we gericht door aan het betrouwbaar leveren van ICT-services aan de moderne rijksdienst en is onze ambitie om elke dag beter te worden.

Sylvia Bronmans
Directeur SSC-ICT