Foto Wim van Beek

Anno 2021 is thuiswerken inmiddels de norm geworden, en hoewel velen van ons verlangen naar een terugkeer naar kantoor zien we ook binnen SSC-ICT mooie initiatieven ontstaan om de moed erin te houden. Het delen van tips voor interessante boeken, inspirerende podcasts en wandelapps zorgt ervoor dat we met elkaar in verbinding blijven.

In deze eerste editie van het jaar willen we daarom graag de nadruk leggen op de kracht van samenwerking – zowel intern als extern. Er is onder andere aandacht voor het upgraden van de TOPdesk-app voor een van onze klanten, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Harriët Meijer, adviseur bij de afdeling Bedrijfsvoering/Informatie en ICT was nauw bij het project betrokken en deelt haar positieve ervaringen over de samenwerking met SSC-ICT (en dat positieve gevoel is wederzijds!).

Ook attenderen we je graag op een nieuwe dienst voor onze gebruikers: Digicoaching. Kelly Buis – projectleider – vertelt wat Digicoaching voor jou kan betekenen wanneer je je digitale vaardigheden wilt uitbreiden of verbeteren. Door middel van Digicoaches worden de gebruikers persoonlijk en professioneel begeleid. Een interessant project!

Nu we, nog meer dan voorheen, online werken en afhankelijk zijn van digitale oplossingen, moet dit uiteraard allemaal wel in veilige banen geleid worden. Daarom kijken we in deze editie samen met technisch architect Geert Vuijk naar een project dat in het leven is geroepen om – in samenwerking met Microsoft – het lekken van gevoelige data tegen te gaan. Dit is, zeker nu, wellicht belangrijker dan ooit tevoren. Wij bij SSC-ICT willen dat iedereen kan werken in een veilige omgeving. Op kantoor, maar ook thuis: veilig werken terwijl je online samenwerkt.

Veel leesplezier!

Joop Groen