Tekst Simone Dobbelaar
Foto Wim van Beek

Op het moment van schrijven heb ik net mijn eerste maand bij SSC-ICT achter de rug. Ik volg namelijk Jeroen van den Hauten op als Chief Financial Officer (CFO). Een prachtige taak met veel uitdagingen, en dan ben ik als kers op de taart ook nog gevraagd om het voorwoord voor het relatiemagazine te schrijven! In de eerstvolgende editie van de Connect zal ik mij uitgebreid voorstellen, maar voor nu is dit alvast een mooie gelegenheid om met onze klanten te connecten.

In deze goedgevulde editie beginnen we dan ook maar meteen met de klant. In de rubriek ‘De Klant aan het Woord’ vertellen Tanja van Burgel (namens Ministerie van Financiën) en Geert Vuijk (technisch architect) over het project Data Leakage Prevention: een tool of techniek die ervoor zorgt dat een eindgebruiker vertrouwelijke informatie niet per ongeluk kan verspreiden. Dit project sluit perfect aan bij een van de speerpunten uit de meerjarenstrategie en de Transformatie van SSC-ICT: security. In het kader van het thema security legt Jurgen Platteel (manager team Storage en Back-up Services) uit hoe hij er - samen met zijn teams - voor zorgt dat alle data veilig wordt opgeslagen, en wat het belang is van storage en back-ups. 

Een goede dienstverlening vanuit SSC-ICT staat of valt bij goede storage en back-up. Zo kunnen we onze klanten van de beste services voorzien. In het kader van de klantgerichtheid daarom in deze editie ook aandacht voor de Selfserviceportal van SSC-ICT. Joost van Duinen (product owner) vertelt uitgebreid over wat je als eindgebruiker zelf kunt aanvragen aan diensten en services. En kom je er toch niet uit? Dan kun je altijd even langsgaan bij de Servicebalies van SSC-ICT. Aan de Rijnstraat is in juli het nieuwe Queue Management System (QMS) geïntroduceerd. Met het QMS kunnen wachtrijen gestuurd en gemanaged worden. Je leest er alles over in het bijbehorende artikel.

Voor de levering van aangevraagde apparaten zijn de Servicebalies afhankelijk van de afdeling Logistiek. Toestellen belanden niet zomaar op de deurmat, of bij de Servicebalie: hier gaat een grote logistieke operatie aan vooraf. Radboud van Reusel (manager Logistiek) geeft je in de rubriek ‘De Verdieping’ een kijkje achter de schermen bij Logistiek, en vertelt over de modernisering van de afdeling die hier de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden. Tot slot aandacht voor het Kwaliteitsraamwerk voor Informatievoorziening - kortweg KWIV. Als ICT-dienstverlener binnen de Rijksoverheid ervaart recruitment ook de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe maak je als ICT-organisatie het beste van je procedure voor werving en selectie? En hoe kan het KWIV hierbij helpen?

Ik wens je veel leesplezier!

Simone Dobbelaar (CFO)