In deze periode van aanhoudende maatregelen vanwege het coronavirus merken we dat we elkaar vanuit huis digitaal steeds beter weten te vinden. Zo organiseerden we de derde vuurtorensessie om de transitieplannen voor het laatste kwartaal van 2020 te delen met zo’n 80 afnemers en stakeholders. Daarbij schakelden de deelnemers verrassend soepel van de plenaire bijeenkomst naar kleinere deelsessies, allemaal vanuit huis.

Thuiswerken vergt ook de juiste mindset op het gebied van veiligheid. Daarom vind je in deze editie een interview met Cees Vaes. Al ruim 20 jaar loopt hij mee bij de Rijksoverheid. Cees heeft vele verschillende functies gehad op het gebied van security, en is momenteel plaatsvervangend Chief Information Security Officer (CISO) bij SSC-ICT. Cyberveiligheid is nu in deze tijd waarin we massaal thuiswerken belangrijker dan ooit. Wat houdt veilig thuiswerken in, en waar moet je rekening mee houden?

Tot slot kun je lezen over de ontwikkelingen rondom data-management. Abdel Ochan en Adrie Rietdijk vertellen over de digitale werkplek waarin rijksambtenaren hun werk zorgeloos en veilig kunnen uitvoeren. Data-management speelt daarin een cruciale rol.

Veel leesplezier!

Joop Groen