Foto Archief 2019

Zoals je op de foto ziet stonden we vorig jaar met heel wat medewerkers van SSC-ICT bij elkaar in onze foute kersttrui. Dit jaar gaat het door de huidige situatie er heel anders aan toe en zoeken we elkaar digitaal op. Gelukkig worden we hier met z'n allen steeds beter in en ik hoop dat jij hier ook jouw weg in hebt gevonden.

In deze editie van ICT Actueel onder meer aandacht voor Life Cycle Management. Al een tijdje leveren wij onder andere iPhones en Samsung-toestellen aan huis in samenwerking met de Interdepartementale Pakket- en Koeriersdienst (IPKD). Mirella Pronk en Peter Sleeuwenhoek vertellen hier meer over.

Op 2 november 2020 publiceerde de Algemene Rekenkamer het rapport ‘Focus op digitaal thuiswerken’. Het rapport is het resultaat van een onderzoek onder Rijksambtenaren naar de ICT-middelen die zij gebruiken om samen te werken. Arno Visser (President Algemene Rekenkamer) licht de resultaten van dit onderzoek toe in een interview dat ook te op onze website bekeken kan worden.

Tenslotte: Edwin Veelenturf is bezig met de migratie naar Digipass, de nieuwe soft token die toegang geeft tot de Digitale Werkomgeving Rijk (DWR). Hoe zit dat project in elkaar?

Veel leesplezier!

Joop Groen