Op dit moment leven we volop in een anderhalvemeter-samenleving. Voor SSC-ICT betekent dit dat we alles werkend houden en onze klanten ondersteunen, ook met advies over thuiswerken. Daar worden we met zijn allen steeds beter in.

In deze editie van ICT Actueel kun je lezen over de tweede Vuurtorensessie. Ruim 70 relaties namen deel aan deze virtuele bijeenkomst die geheel in het teken stond van de transitieplannen en resultaten tot nu toe bij SSC-ICT. Twee vruchtbare uren met waardevolle feedback van de deelnemers. Ik kijk uit naar de volgende sessie. Ook lees je in deze editie over mijn oud-Rechtspraakcollega Hestia Brederode, inmiddels werkzaam bij Dienst Justis. Zij vertelt over haar ervaring rondom het thuiswerken tijdens de coronacrisis.

Ik hoop dat jullie je allemaal inmiddels een beetje hebben kunnen verzoenen met je “nieuwe” thuiswerkplek. Iets wat daarbij hopelijk helpt (in elk geval voor managed laptop-gebruikers) is dat het binnenkort ook mogelijk is om via je managed laptop gebruik te maken van Webex. Dat maakt het digitaal vergaderen in elk geval weer een beetje makkelijker. Gelukkig wordt er op rijksniveau intussen druk nagedacht over hoe we langzamerhand zouden kunnen terugkeren op de diverse locaties. Het geeft een goed gevoel om namens SSC-ICT met meerdere collega’s daaraan te kunnen bijdragen.

Ikzelf ga ervan uit dat thuiswerken in de toekomst vaker gaat gebeuren dan voorheen het geval was. Het goede nieuws is in elk geval dat we er allemaal steeds beter in worden om al onze mooie ICT-oplossingen ten volle te benutten.

Veel leesplezier!

Joop Groen