Tekst Erik Joustra i.s.m. redactie
Foto Wim van Beek

Nog net voor de Kerst ontvang je de laatste editie van de Connect van 2022. Binnen SSC-ICT zijn we druk bezig met de afronding richting het einde van het jaar, en de Transformatie is inmiddels in volle gang. Voor velen zijn de Kerstdagen een moment van de nodige ontspanning, van tijd doorbrengen met familie en geliefden én natuurlijk van lekker eten. Bij SSC-ICT hebben we onlangs een gezellige kerstbijeenkomst georganiseerd, waarbij een foute kersttrui een absolute must was. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het jaar mooi afgesloten.

Een ander mooi en recent moment van samenzijn was de hybride kennissessie die op 3 november jl. werd georganiseerd. In deze editie lees je over de sessie, die in het thema stond van cybersecurity. Verschillende sprekers deelden hun visie over het onderwerp en gingen met elkaar in gesprek. Als SSC-ICT gaan we ook voortdurend in gesprek, vooral met onze afnemers. In de rubriek ‘De klant aan het woord’ wordt dit keer aandacht geschonken aan de co-creatie-trajecten en bijbehorende projecten. Door middel van co-creatie wil SSC-ICT de samenwerking met de klanten verder uitdiepen. Een van deze projecten was een zogenaamde ‘hackathon’, waar Roland Wantia en Wouter van Dijke meer over vertellen.

In de vorige editie van de Connect nam onze nieuwe Chief Financial Officer Simone Dobbelaar de voorwoord-honneurs waar. Hoewel het deze keer weer aan mij is om het magazine te openen, komt Simone in deze editie ook nog aan het woord. Zo vertelt ze over haar doelen, bespreekt ze haar visie en gaat ze op zoek naar de invulling van haar rol als CFO. In de rubriek ‘De Verdieping’ ligt de focus deze editie op het cloudprogramma. Het gebruik van de cloud is de laatste jaren vanwege de toenemende digitalisering in een stroomversnelling geraakt. Voor SSC-ICT speelt de cloud in de nabije toekomst een grote rol in de dienstverlening.

En wat betreft de toekomst van de dienstverlening van SSC-ICT: welke richting gaat SSC-ICT de komende jaren op? En hoe ziet de weg – de road – daarnaartoe eruit? Bart Cozijn en Edwin Ancher (beiden strategisch adviseur CTO-office) vertellen over het ontstaan en het doel van de Service Roadmap. Tot slot is er aandacht voor de wervingsuitdaging waar ook SSC-ICT mee te maken heeft in de huidige, krappe arbeidsmarkt. Een interessant kijkje in het wervingsproces dat nodig is om talentvolle IT-professionals aan te trekken.

Rest mij alleen nog om iedereen fijne feestdagen toe te wensen. Tot in het nieuwe jaar!

Erik Joustra