Tekst Joop Groen i.s.m. redactie
Foto Wim van Beek

Beste lezer,

Voor je ligt de laatste editie van de Connect van dit jaar. Hoewel we uitkijken naar 2024 en er alweer prachtige plannen en projecten klaarliggen, is het ook een mooie gelegenheid om te reflecteren en terug te kijken op de afgelopen periode. Het was een bewogen jaar. We hebben successen gevierd, maar er was ook verdriet.

Meerdere collega’s zijn ons dit jaar helaas ontvallen, waaronder CEO Erik Joustra die in september onverwachts aan een hartstilstand is overleden. Na zijn overlijden heb ik mijn sabbatical onderbroken om weer bij SSC-ICT aan de slag te gaan. Ruim anderhalf jaar geleden droeg ik het CEO-stokje aan Erik over, maar ik had niet gedacht dat ik zo snel weer door de gangen zou lopen. En al helemaal niet in deze rol. We gaan door met de zaken die Erik belangrijk vond. Zo stond de samenwerking met onze afnemers en leveranciers hoog op zijn agenda en benadrukte hij onze nieuwe rol als trusted technology advisor. Met oog voor al onze stakeholders en de focus op de kwaliteit van onze dienstverlening.

In de anderhalf jaar dat ik weg was is er veel veranderd, en toch ook weer niet. Ik zie veel bekende maar ook weer nieuwe gezichten op alle niveaus. Er zijn veel bekende dossiers en zelfs een aantal met nieuwe intensiteit (tenant cloud bijvoorbeeld).

Ten opzichte van mijn vorige periode als CEO is er inmiddels een volledig nieuw, toegewijd en enthousiast directieteam. Een van de directieleden is CTO Nardie Scharenborg. In deze editie stelt ze zichzelf graag voor. Nardie volgt voormalig CTO Chris Wauters op, die per 1 juni is vertrokken. Verder is er in deze editie aandacht voor de Klantenmiddag die op donderdag 12 oktober plaatsvond, met als thema ‘Samen bouwen’.

In de rubriek ‘De klant aan het woord’ wordt dit keer de uitlevering van 5000 nieuwe managed laptops aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst besproken. Het bleek een heuse militaire operatie! Een eveneens omvangrijke onderneming is het terugkerende gebruikerstevredenheidsonderzoek (GTO). Wijnand Folkeringa neemt ons mee in de achtergronden van dit terugkerende onderzoek naar de kwaliteit van onze dienstverlening. Sean van Koutrik en Jan van der Lingen komen aan het woord om tekst en uitleg te geven over agile werken en de zogeheten PI-events (ook wel Program Increment Planning genoemd).

Tot slot, om ook alvast vooruit te blikken op 2024: in de loop van komend jaar krijgt de Connect een nieuw jasje. We gaan van start met een nieuw format. Hiervoor luisteren we graag naar jouw mening over ons relatiemagazine. Ik wil dan ook graag aan jou, de lezer, vragen om het lezersonderzoek in te vullen. Er is mij verzekerd dat het invullen van de vragenlijst maximaal 5 minuten van je tijd kost.

Alvast bedankt voor je feedback en veel leesplezier gewenst!

Joop Groen