Tekst Erik Joustra i.s.m. redactie

Samenwerken en openstaan voor suggesties en verbeteringen. Het zijn twee belangrijke thema’s die de komende periode (extra) centraal staan bij SSC-ICT. Zo ook in deze editie van de Connect. We willen als organisatie graag professioneel groeien, onszelf verbeteren. Om dit te kunnen doen hebben we input en feedback nodig. Van onze afnemers, eindgebruikers, leveranciers, en ga zo maar door. Daarvoor moeten we goed communiceren en samenwerken, zowel intern als extern. Doen we dat niet, dan kan er zomaar ergens een ‘error’ ontstaan. Zoals op de cover van deze Connect…

Als IT-dienstverlener heeft SSC-ICT zo nu en dan te maken met (ver)storingen in de dienstverlening. We willen die incidenten uiteraard zo snel mogelijk oplossen en naar onze klanten communiceren wat eraan schort. In deze editie is er aandacht voor de communicatie rondom storingen: hoe pakken we dit aan, en waarom? 

Die vraag hebben we onszelf ook gesteld in het kader van de Klantenmiddag op 16 mei, waarbij afnemers van 7 ministeries aanwezig waren. Het doel van de dag: open en transparant in gesprek gaan over hoe SSC-ICT de dienstverlening én de communicatie kan verbeteren. Dit in navolging op de Leveranciersdag van 30 maart, waarover je meer kunt lezen in deze Connect. Meer dan 80 vertegenwoordigers van verschillende organisaties waren hierbij aanwezig. We namen ze mee in de strategische richting die we als SSC-ICT de komende jaren gaan volgen en hoe de samenwerking wordt versterkt. 

En over versterking van de samenwerking gesproken… SSC-ICT is recent intern begonnen met de uitrol van fase 2 van MS Teams. Deze fase biedt meer opties voor het online samenwerken en samen D.O.E.N. Dit laatste is het thema van de transformatie en staat voor Durven, Ondernemen, Expertise en Nabijheid. De komende periode gaan we hier binnen SSC-ICT uitgebreid mee aan de slag.

Last but not least vertelt de nieuwe COO van SSC-ICT, Ron Roozeboom, over zijn eerste ervaringen binnen de organisatie, welke verbeterpunten hij ziet en waarom communicatie voor hem een sleutelrol speelt. Communication is key! Laten we met elkaar het gesprek aangaan, elkaar blijven opzoeken en Connect-ed blijven.

Veel leesplezier!

Erik Joustra